preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josip Kozarac" Soljani

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt povodom obilježavanja Europskog dana jezika

Autor: ADRIJANA ROŽDIJEVAC, 18. 9. 2020.

Učenici od 5. do 8. razreda zajedno s nastavnicom Adrijanom Roždijevac sudjeluju u još jednom eTwinning projektu razmjene razglednica sa školama diljem Europe povodom obilježavanja Europskog dana jezika.

I ove školske godine, učenici od 5. do 8. razreda zajedno s nastavnicom Adrijanom Roždijevac sudjeluju u eTwinning projektu obilježavanja Europskog dana jezika, 26. rujna, u sklopu nastave Engleskog jezika. U projektu pod nazivom "European day of languages 2020" sudjeluje 27 škola iz 11 različitih europskih zemalja (Francuska, Turska, Poljska, Italija, Grčka, Hrvatska, Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Bugarska, Rumunjska i Njemačka). Cilj projekta je kod učenika razviti svijest o postojanju različitih jezika i kultura, razviti odgovornost prema očuvanju vlastitog jezika i poštivanju kulturalnim različitosti.

Učenici su tijekom prvog tjedna nastave izradili razglednice koje su kreativno ukrasili hrvatskim i slavonskim motivima, i na taj način školama partnerima pokušali predstaviti našu državu, a ponajviše Slavoniju. Na razglednicama su na hrvatskom i engleskom jeziku zapisali riječi 'mir', 'ljubav' i 'tolerancija' te zaželjeli svim sudionicima u projektu sretan Europski dan jezika. Naše razglednice su već na putu prema ostalim školama partnerima.

Kako bismo ostale učeniku u projektu upoznali s Hrvatskom i hrvatskim jezikom, izradili smo mi radne listiće u kojima moraju pronaći informacije o Hrvatskom, kao i mali hrvatsko-engleski rječnik. Svoje znanje nakon što riješe listiće mogu provjeriti s online igrama i kvizovima o europskim jezicima, Hrvatskoj i hrvatskom jeziku koje smo za njih izradili. Igre možete i vi odigrati očitavanjem QR kôdova na slici ispod ili ih potražiti na našoj Padlet stranici projekta zajedno s našim ostalim projektnim aktivnostima.

S nestrpljenjem očekujemo razglednice ostalih škola partnera.
Upisi u srednju školu

Izračun bodova za upis

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josip Kozarac" Soljani / Tomislavova 5a, HR-32255 Soljani / os-jkozarac-soljani.skole.hr / ured@os-jkozarac-soljani.skole.hr
preskoči na navigaciju