preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josip Kozarac" Soljani

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA NA POČETKU NASTAVNE GODINE

Autor: Marina Blaževac, 4. 9. 2020.

Poštovani roditelji i učenici,

Nova nastavna godina počinje 7.rujna za sve učenike.

S obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju potrebno je pridržavati se određenih mjera i uputa kako bismo sačuvali svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko nas.

Učenicima 2.- 4.r.nastava počinje u 8.50 sati.

Učenicima 5. - 8.r. nastava počinje u 8.00 sati.

 Roditelji učenika 1.razreda dobit će sve upute vezano za dolazak u školu od učiteljice putem Viber grupe.

Za više informacija kliknite na "više".

Učenici će prvi dan dobiti svoje udžbeničke komplete stoga je potrebno ponijeti školsku torbu kao i preobuću. 1. dan svi će imati samo dva sata.

Trudili smo se ispuniti sve zahtjeve koje su pred nas stavile okolnosti svjetske pandemije, ali potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo što uspješnije očuvali zdravlje svih nas.

Molim vas da za detaljne upute pozorno pročitate dokumente na poveznicama kako biste mogli pripremiti svoje dijete za dolazak u školu. Pozivamo roditelje da najozbiljnije objasne djeci važnost pranja ruku, održavanja razmaka i potrebu nošenja maski (nošenjem maske pada vjerojatnost prijenosa zaraze).

Prilikom dolaska u školu učenici će ulaziti na 3 ulaza u točno određeno vrijeme gdje će ih dočekati učiteljica ili nastavnik koji im taj dan predaje. Na ulazu će učenici dezinficirati ruke i obuću na dezinfekcijskim barijerama te nakon toga otići u svoje učionice. Učenici ne smiju kontaktirati s učenicima iz drugih razreda niti nepotrebno dirati površine i predmete u školi.

Svi učenici pri ulasku i odlasku iz škole trebaju imati pamučnu masku, kao i pri kretanju zajedničkim prostorima (hol, hodnici, toalet). U razredu učenici ne moraju nositi masku osim ako im je liječnik preporučio (o čemu trebaju imati pismenu potvrdu od liječnika).

Ako učenik razvije simptome respiratornih infekcija tijekom boravka u školi, učitelj će odmah obavijestiti roditelja/staratelja koji u što kraćem roku treba doći po dijete u školu.

Roditelji su dužni svaki dan prije polaska u školu djetetu mjeriti tjelesnu temperaturu te u slučaju povišene temperature učenik ne smije doći u školu nego se javiti svome liječniku. Roditelj učenika 1.- 4.r. dužan je svakodnevno upisivati u bilježnicu vrijednosti tjelesne temperature, a učenik tu bilježnicu nosi sa sobom u školu na pregled. Učenici od 5.-8.r.reći će vrijednost izmjerene temperature nastavniku kod kojeg imaju 1.sat.

VAŽNO je da učenici održavaju fizičku distancu od 1,5 metara, da ne posuđuju pribor jedni od drugih i da ne napuštaju svoju učionicu bez pratnje učitelja/učiteljice.

Učenici putnici u prijevozu trebaju koristit maske i održavati fizički distancu. Pri dolasku u školu odmah idu u razred u kojem će boraviti tijekom dana. Učenicima putnicima autobus iz Strošinaca kreće u 7.10 za Soljane, a natrag u 10.25 ispred škole u Soljanima.

Veselimo se početku nove nastavne godine i vjerujemo da ćemo se svi uspješno pridržavati mjera kako bismo se što duže mogli družiti u školi!

Ravnateljica :

Katarina Marjanović


Priloženi dokumenti:
Obavijest_za_roditelje_za_poc._20-21.pdf (125.79 KB)


Upisi u srednju školu

Izračun bodova za upis

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josip Kozarac" Soljani / Tomislavova 5a, HR-32255 Soljani / os-jkozarac-soljani.skole.hr / ured@os-jkozarac-soljani.skole.hr
preskoči na navigaciju