Školska kuhinja

NAJČEŠĆI ALERGENI :

1. Žitarice koje sadrže gluten (pšenica, raž, ječam, pir, zob) bez glutena (kukuruz, heljda, proso,  riža…)

2.  Jaja i proizvodi od jaja

3. Riba i riblji proizvodi

4. Kikiriki i proizvodi od kikirikija

5. Zrna soje i proizvodi od soje

6. Mlijeko i mliječni proizvodi

7. Orašasto voće

8. Celer i njegovi proizvodi

9. Gorušica i proizvodi od gorušice

10. Sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama

11. Sumporni dioksid/sulfiti

12. Lupina i proizvodi od lupine

13. Mekušci i proizvodi od mekušaca

Za dodatna pitanja vezana uz alergene koje sadržava hrana, učenici i roditelji se mogu javiti osoblju kuhinje.

 

*Škola zadržava pravo na izmjenu jelovnika zbog izvanrednih okolnosti

Od 9. siječnja 2023. godine odlukom Vlade Republike Hrvatske svi učenici osnovnih škola imaju pravo na besplatni obrok za vrijeme boravka u školi. Slijedom toga dužni su se izjasniti svojim razrednicima žele li se hraniti ili ne za svaki mjesec posebno.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content