Školska kuhinja
NAJČEŠĆI ALERGENI :
1. Žitarice koje sadrže gluten (pšenica, raž, ječam, pir, zob) bez glutena (kukuruz, heljda, proso, riža…)
2. Jaja i proizvodi od jaja
3. Riba i riblji proizvodi
4. Kikiriki i proizvodi od kikirikija
5. Zrna soje i proizvodi od soje
6. Mlijeko i mliječni proizvodi
7. Orašasto voće
8. Celer i njegovi proizvodi
9. Gorušica i proizvodi od gorušice
10. Sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama
11. Sumporni dioksid/sulfiti
12. Lupina i proizvodi od lupine
13. Mekušci i proizvodi od mekušaca
Za dodatna pitanja vezana uz alergene koje sadržava hrana, učenici i roditelji se mogu javiti osoblju kuhinje.
*Škola zadržava pravo na izmjenu jelovnika zbog izvanrednih okolnosti
Od 9. siječnja 2023. godine odlukom Vlade Republike Hrvatske svi učenici osnovnih škola imaju pravo na besplatni obrok za vrijeme boravka u školi. Slijedom toga dužni su se izjasniti svojim razrednicima žele li se hraniti ili ne za svaki mjesec posebno.