preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josip Kozarac" Soljani

Učenički radovi web stranice
Priloženi dokumenti:
Berlin.html


Programi koje koristimo u nastavi

Ovdje možete preuzeti programske datoteke koje možete instalirati na svoje računalo kako biste se mogli kvalitetno pripremiti za nastavu Informatike.

Vježbe, kvizove  i zadatke preuzimate s Office 365.


Radovi učenika

Radovi učenika 6. razreda:

Strip u Wordu - P. Vladisavljević


Photoscape

Ovdje možete preuzeti besplatan program za obradu fotografija.

 

Priloženi dokumenti:
PhotoScape V3.6.5.exe


Office365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu. Preuzmite OFFICE 365 ZA ŠKOLE priručnik s detaljnim koracima povezivanja i početnog korištenja osnovnih alata Office 365. Priručnik je za sve početnike, učenike, učitelje i nastavnike kao i sve one koji još uvijek nisu pristupili a željeli bi početi koristiti Office 365. Besplatno preuzmite i krenite s korištenjem. Za prijavu morate imati Carnetovo korisničko i me lozinku.


FMS Logo - instalacija

 

  Programski jezik Logo je funkcijski programski jezik. Stvoren je za obrazovnu uporabu, ponajprije za konstruktivističko učenje,  od strane Daniela G. Bobrowa, Wallyja Feurzeiga i Seymoura Paperta. Danas je najviše poznat po svojoj tzv. turtle grafici, ali  jezik također posjeduje značajne mogućnosti za baratanje listama, datotekama i U/I. Logo se može rabiti za podučavanje većine    koncepata računalne znanosti.

Priloženi dokumenti:
fmslogo-6.33.0.exe


Movie Maker

Movie Maker je program pomoću kojeg možemo napraviti film od digitalnih fotografija i videozapisa te ga dodatno obogatiti s prijelazima ili glazbenom.  Film možemo spremiti na računalo, poslati putem elektroničke pošte ili objaviti na internetu. Pri kreiranju svoga filma, treba poštovati tuđa djela te ne kršiti autorska prava.

Priloženi dokumenti:
wlsetup-web.exe


Audacity

Audacity je najpopularniji program otvorenog koda za snimanje zvuka i njegovu naknadnu obradu.  Radi na svim operativnim sistemima. Prilično je kvalitetan. Podržava sve poznate audio formate kao što su: AVI, MP3, FLV, MPEG i ostali.

Priloženi dokumenti:
audacity-win-2.1.2.exe


Microsoft Expression Web 4

Microsoft Expression Web 4 je vizualni (grafički) HTML uređivač, odnosno program u kojem možemo izraditi web-stranice.

Besplatno i sigurno ga možete preuzeti sa Microsoftovih stranica


 

Weebly nudi izradu web stranica svih kategorija. Možete napraviti osobnu , korporativnu pa čak i web stranicu za školu.  Weebly nudi besplatnu izradu web stranice. Naravno postoji tu i Pro verzija, ali to nas ipak ne zanima. Uz sve to, Weebly nudi za svaki razred (u verziji za škole) posebnu web stranicu i posebne korisničke račune za učenike. Te račune izrađuje samo Administrator web-a. Sve skupa , nešto slično CARNet-ovom CMS-u za škole. Weebly CMS je usklađen sa SEO-om (potrebne su samo ključne riječi) i nudi desetke raznih predložaka dizajna (sve po vašoj mjeri).


LibreOffice

 LibreOffice je besplatan i slobodan paket uredskih alata za privatne i poslovne korisnike. Isprva namijenjen Linuxu, sada radi i na ostalim platformama (Windows, Mac, Android). Moćan, stabilan, lijepog i preglednog izgleda.

Sadrži šest programa: Writer (za pisanje teksta), Calc (za tablične izračune), Impress (za izradu prezentacija), Draw (za crtanje jednostavnih oblika), Math (za pisanje matematičkih formula) i Base (za izradu baza podataka). Čitav paket možete besplatno preuzeti sa službene stranice.


Kingsoft Office

Kingsoft Office  paket uredskih alata koji svojim sučeljem dosta podsjećaju na MS Office. Razlika je jedino u tome što je Kingsoft Office bespatan (iako postoji i Pro inačica) i što ovaj paket sadrži samo tri programa : Writer (Word) , Presentation (PowerPoint) i Spreadsheets (Excel).


PXT microbit:


Minecraft

Preuzmite Minecraft education edition

Minecraft: Education Edition je igra koja promiče kreativnost, suradnju i logičko razmišljanje u impresivnom svijetu u kojem je jedina granica tvoja mašta.

 


Upisi u srednju školu

Izračun bodova za upis

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josip Kozarac" Soljani / Tomislavova 5a, HR-32255 Soljani / os-jkozarac-soljani.skole.hr / ured@os-jkozarac-soljani.skole.hr
preskoči na navigaciju