2021-06-18 17:39:00

eTwinning projekt „Webclassroom/Webučionica 2.0” - završne projektne aktivnosti

Završne projektne aktivnosti eTwinning projekta „Webclassroom/Webučionica 2.0” učenika viših razreda tijekom lipnja. 

   Tijekom lipnja učenici od 5. do 8. razreda s učiteljicom Adrijanom Roždijevac priveli su kraju eTwinning projekt „Webclassroom/Webučionica 2.0” kojeg su odrađivali tijekom cijele školske godine u sklopu redovne nastave Engleskog jezika, a u kojem su povremeno sudjelovali i učenici od 1. do 4. razreda.


 

   Ovim projektom učenici su razvijali svoje digitalne i jezične kompetencije te naučili koristiti cijeli niz digitalnih alata kao što su Canva, Padlet, Book Creator, Wakelet, Sway, WordArt, Bitmoji, ChatterPix, Adobe Spark, Scratch, Break Your Own News, Pixiz, Coggle, MindMeister, The Hoth Logo Maker, Google Forms, Wordwall, Kahoot, Quizizz, Quizlet, LearningApps, Genially, Flipgrid, Flippity, PicsArt, razni alati za izradu i uređivanje video snimaka, i sl.
 

   Sav rad i trud učenika na izradi projektnih aktivnosti tijekom cijele nastavne godine možete pogledati u ovom videu https://bit.ly/Webclassroom20Soljani, kao i na Padlet stranici projektnih aktivnosti http://bit.ly/WebclassroomActivities.

Na Padlet stranici projekta možete pogledati dodatne fotografije, igre, video snimke, poveznice i projektne aktivnosti raspoređene po mjesecima. http://bit.ly/WebclassroomSoljani


   Kako bi zaokružili cijeli projekt svi učenici su proveli evaluaciju projekta te ga pozitivno ocijenili sa željom za sudjelovanjem u novim eTwinning projektima iduće školske godine. Od svih digitalnih alate koje su naučili koristiti tijekom ovog projekta, učenicima su najdraži Canva, Kahoot, WordArt, Wordwall, Coggle, Flipgrid i Bitmoji. Učenici su također na TwinSpace-u pogledali projektne aktivnosti ostalih 260 škola iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Turske, koje su također sudjelovale u ovom projektu.

   Učenicima su dodijeljene i potvrde za aktivno sudjelovanje u projektu.

   Nadamo se da vam se sviđa ono što su učenici pripremili, jer njima se ovaj projekt jako svidio, rado su odrađivali sve projektne aktivnosti, naučili koristiti nove digitalne alate i poboljšali svoj engleski jezik.

   Na kraju samo preostaje nastavak diseminacije projekta, kao i prijava projekta za eTwinning Nacionalnu oznaku kvalitete kao priznanje za njihov trud i rad, pa im želimo puno sreće.


Osnovna škola Josip Kozarac Soljani